Vestimentatia urbana

Vestimentatie urbana pentru femei Bucuresti

Vestimentatia urbana

Ce este moda urbana?

Vestimentatia urbana poate fi definita ca un stil de moda care combina cultura, stilul de viata si ideile.

Moda urbana sparge stilul de masa imbratisand exact individualitatea si nu prin confirmarea trend-urilor. Linia urbana vestimentara alege practicul din lucruri. Design-ul si conceptul modei urbane o face posibil de purtat intr-o zi normala.

In ultimul timp este asociata cu tenisii vintage si rochitele de scoala care in unele zone au evoluat in subculturile punk, gotic sau hippie.

Moda urbana reprezinta un stil de vestimentatie asociata culturilor urbane, in mod special a tinerilor din mediul urban care originar a pornit de la simpatizantii muzicii hip-hop sau rap.

Moda urbana – Incotro?

Astazi, tinuta urbana a intrecut cu mult limitele perioadei de inceput si a ajuns la stilul matur si sofisticat al zilelor noastre ajungand sa fie una dintre cele mai populare stiluri de moda din toata lumea.

Ceea ce face moda urbana atat de populara este atitudinea insolita care o denota si aspectul “casual”.

In functie de zona, vestimentatia urbana ia felurite forme iar conceptul urban poate fi diferit in functie de tara.

In general, generatiile tinere din zonele urbane carora nu li se cere un cod vestimentar profesional reprezinta de fapt forta creatoare din spatele evolutiei si schimbarilor in stilul urban.

Este o idee buna sa urmarim stilul tinerilor din mai multe orase mari ca sa ne dam seama care sunt tendintele pe care le impartasesc.

Majoritatea lumii asociaza hainele urbane cu muzica dezvoltata si specifica marilor orase (ex. hip-hop).

In mod specific orice forma populara de muzica va avea un impact asupra stilului de moda din zona respectiva. Practic, muzica este mediul care dezvolta schimbarile stilistice din moda urbana.

london-Street-Fashion

Prin ce este diferita vestimentatia urbana

Ceea ce face acest tip aparte de moda atragator este varietatea.

Unele piese comune vestimentatiei urbane includ hanoracele, blugii (jeans), tenisii si tricourile marcate cu design-uri cunoscute sau sloganuri. Aceste piese pot sa te evidentieze din multime prin stilurile contradictorii, culori, grafica sau mesaje.

De cele mai multe ori, aspecutul urban nu este formal, dar exista aspecte deosebite si stilate ale acestui tip de tinute care implica bijuterii mari si accesorii. Accesoriile in moda urbana sunt in la fel de speciale si marcante ca si hainele urbane in sine.

urban fashion Bucharest

Palariile in stiluri variate sunt de asemenea apreciate iar in multe cazuri sunt concepute ca sa poata fi asociate cu un outfit specific. Incaltamintea feminina este de asemenea foarte variata incluzand comozii tenisi dar si pantofii cu toc inalt cat si numeroase alte stiluri intermediare.

Culorile stilului urban reflecta de obicei gustul personal dar sunt si multe cazuri in care regasim albul pur sau negru. Hainele realizate de creatorii de moda care sunt apreciati in cultura urbana sunt de asemenea populare, dar orice designer care poate exista la un moment dat se poate schimba rapid in functie de trend.

Moda urbana este mai mult decat „doar” moda

In multe sensuri, tinuta urbana se refera la atitudine. Moda urbana reprezinta individualitatea unei persoane care o poarta incepand cu momentul cand si-a individualizat stilul si a facut-o sa se descopere.

Cand este vorba despre haine, noi femeile alegem doar acele piese corecte care sa se potriveasca cu atitudinea si gustul nostru.

De aceea, pentru moda urbana feminina cererea este in general sensibila la brand si la ultimele lansari de moda. In orice caz, pentru multe dintre noi ne este greu sa gasim brand-ul si piesa potrivita…

Ca si in alte stiluri vestimentare, cu cat privim mai adanc in nuantele unui stil, cu atat mai multe stiluri vor parea ca sunt.

Rochie in cu maneca lunga4

De ce In-Urban?

Din acest motiv, la In-Urban, eu am selectat cu atentie haine de la creatori de moda din zone diferite pentru a crea o colectie vestimentara urbana cat mai versatila. (www.in-urban.ro)

Dinamicitatea site-ului va urmari tedintele urbane si va aduce regulat articole si designeri noi pentru a satisface cu succes si gusturile cele mai individualizate cat si pentru a deschide noi abordari privind piesele care ne pot reprezenta.

Este un site flexibil care se va modela si se va extinde cu ajutorul vostru, al preferintelor voastre si va incerca sa va surprinda sistematic cu cele mai surprinzatoare si in acelasi timp foarte asteptate piese vestimentare, piese in care sa va regasiti intodeauna unice si .. urbane.

 

Blog-uri similare care s-ar putea sa-ti placa:

https://www.vogue.com/fashion/street-style

https://www.leaf.tv/articles/what-is-urban-fashion/

https://www.missprettypink.com/urban-style-fashion/

Produse din vestimentatia urbana care s-ar putea sa-ti placa:

Share this post


You've just added this product to the cart: